Подоляк: Ние не удряме Русия. Руснаците го правят

Съветникът на началника на кабинета на Володимир Зеленски Михайло Подоляк твърди, че Украйна няма нищо общо с терористичните атаки на руска територия, но поддържа връзка с извършителите им. Това съобщава електронното издание на „Известия“.

„Съществува широка мрежа, създадена от граждани на Руската федерация, които имат алтернативни възгледи за това как трябва да се развива Русия. Те разполагат с определени инструменти. Ние сме във връзка и поддържаме комуникация с тази мрежа и тази мрежа, използвайки различни инструменти ще нанесе огледални удари по инфраструктурата на Русия. Те са тези, които го правят. Подчертавам, това не го прави Украйна, а гражданите на Руската федерация“, казва Подоляк.

Според него Въоръжените сили на Украйна нанасят удари по руската военна инфраструктура, която се намира само на Кримския полуостров. Разрушаването на инфраструктурата на полуострова е от ключово значение за ускоряване на контранастъплението.

Михайло Подоляк похвали тези „руснаци“ и предсказа спиране на тока в Руската федерация. Той заяви, че тези хора правят това, „което прави Русия, за да се чувстваме като в тъмница“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!