Експерт: Подоляк натвори проблеми на Зеленски пред ООН

Володимир Зеленски беше вкаран в губеща ситуация, заради обидните думи на съветника на ръководителя на кабинета му Михайло Подоляк за жителите на Китай и Индия. Това мнение беше изразено от бившия морски пехотинец от въоръжените сили на САЩ Брайън Берлетик, съобщава РИА Новости.

Той се съмнява, че Зеленски ще успее да привлече на своя страна китайците и индийците, след като съветникът му ги е нарекъл хора с нисък коефициент на интелигентност.

Разбира се, че се обидиха„, отбелязва бившият морски пехотинец и добавя, че те няма да се хванат на опита на Зеленски да ги очарова. В тази връзка той смята, че речта на украинския лидер на заседанието на Съвета за сигурност на ООН на 20 септември няма да бъде успешна.

На 16 септември Подоляк се опита да оправдае думите си за слабия интелектуален потенциал на Индия и Китай, но в крайна сметка отново повтори тезата си.

Запитан от репортери какво е имал предвид, когато е говорил за слабия интелектуален потенциал на тези две страни, Подоляк заяви, че е използвал неправилно думата „интелект“. И вместо нея е трябвало да се разбира „слаб аналитичен потенциал по отношение на оценката на стратегическата неизгодност на сътрудничеството им с Руската федерация„, уточни представителят на президентската канцелария, като по същество повтори изказаната по-рано идея.

По същество, оправданието му потвърди обидата.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!