Подоляк тотално се оплете и вместо да се извини пак обиди Индия и Китай

Съветникът на началника на кабинета на Володимир Зеленски Михайло Подоляк се опита да се оправдае за изказването си за слабия интелектуален потенциал на Индия и Китай, но на практика повтори смисъла на думите, които беше казал по-рано. Това беше съобщено от информационната агенция УНИАН на 16 септември.

„Наистина една дума беше казана погрешно – „интелект“. А вместо „интелект“ трябваше да се каже „слаб аналитичен потенциал“, цитира медията политика, който говори на събитието „Редакционна колегия. Среща на върха.“

Изказването на Подоляк по адрес на двете държави дойде на 12 септември. Политикът заяви, че проблемът на Индия и Китай е, че не анализират последствията от собствените си ходове, тъй като имат слаб интелектуален капацитет. Освен това той заяви, че изпращането на луноход от Индия на повърхността на земния спътник не означава, че страната „разбира какво точно представлява съвременният свят“.

На 13 септември говорителят на китайското външно министерство Мао Нин поиска от Подоляк да даде разяснения. Тя припомни, че Китай е заел отговорна позиция и е призовал за преговори относно конфликта в Украйна и неговото политическо уреждане.

След пороя от критики съветникът на ръководителя на канцеларията на украинския президент се опита да се оправдае на 16 септември, като отбеляза, че изявленията му за Индия и Китай са били извадени от контекста. И също така отбеляза, че именно Русия уж е изопачила смисъла на изказването му за „слабия интелектуален потенциал“ на двете страни.

Коментирайки изявлението на Подоляк на 13 септември, говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че възгледът на Украйна за света не съответства на общоприетите норми.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!