Почват сухи тренировки с Байдън за дебата. Проверяват ще изкара ли 90 мин. на крака. ВИДЕО

В Белия дом тече трескава подготовка за предстоящия първи дебат между кандидатите за държавен глава на САЩ Джо Байдън и Доналд Тръмп. Те ще се проведат на 27 юни на живо по телевизионния гигант CNN. Това става ясно от репортаж по телевизия ABC News. 

И тъй като въпросният дебат, който се очаква с огромен интерес не само от американската аудитория, ще продължи час и половина, от Белия дом са планирали репетиции, в които да проверят, дали настоящият президент ще успее да изкара на крака 90 минути.

Притесненията от влошеното му здравословно състояние в САЩ са в основата на редица остри коментатори зад океана. Тревога буди и менталното състояние на Байдън, защото той често бърка факти, или направо забравя мисълта си. Все по-често американският президент изглежда като объркан на публични мероприятия и ненадейно тръгва в неизвестна посока или подава ръка да се здрависа с предполагаем човек срещу него, но такъв няма.  

На този фон, стана ясно, че CNN не позволява по време на дебата да се ползват предварително подготвени записки, а само бял лист и химикал. Това вероятно ще е много голямо изпитание за Джо Байдън, тъй като по време на дебат двамата кандидати си задават конкретни въпроси свързани с финанси, икономика, здравеопазване, образование, външна политика и пр.

Двамата кандидат-президенти ще се появят на общ подиум, като мястото им ще бъде определено чрез хвърляне на монета ези-тура. Байдън и Тръмп ще имат на разположение химикалка, лист хартия или празен бележник и бутилка с вода, но нямат право да използват бележки, написани преди дебата, както вече уточнихме.

Микрофоните ще бъдат изключени, освен когато кандидатът трябва да се изкаже по регламент.

Вторият дебат между Байдън и Тръмп ще бъде през септември, а домакин ще бъде тв Ей Би Си с водещи Дейвид Мюър и Линси Дейвис.

Според ABCNews по време на репетициите, Байдън ще се опита да възпроизведе всичко, което са му подготвили да каже по време на дебата. „Байдън се подготвя за трудни моменти в предстоящия дебат с Тръмп – той ще трябва да стои на крака цели час и половина.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!