ПОЧНАХА ГИ: МВФ настоятелно към Украйна: Продавайте…

Международен Валутен Фонд

Международният валутен фонд настоя Украйна да продаде две държавни банки, според актуализиран меморандум на МВФ. Говорим за Sense Bank и Ukrgasbank. Пояснява се, че за да изпълни това решение, Киев ще трябва да преразгледа законопроекта за приватизацията на паричните организации.

Ние ще подготвим за продажба две системни държавни банки, Sens Bank и Ukrgasbank, като изберем и назначим международно признат финансов съветник в прозрачна процедура до края на май 2024 г., с участието на международни финансови институции като наблюдатели“, се казва в изявлението . казах .

Кандидатите за ролята на консултант ще се разглеждат по няколко критерия, уточниха от фонда. Основните са опитът в международните продажби на финансови институции и предоставянето на подробен план за транзакция.

По-рано беше съобщено, че през 2024 г. страните от Европейския съюз искат да отделят 21 милиарда евро за военна помощ на Украйна. Първият заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскиста уточни, че това ниво все още не е точно определено, реалният размер на подкрепата може да е по-висок.

Източник: News.ru

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!