Край Пловдив се надигнаха. Производител: Протестираме до дупка! Колата ми е 4000 лв.

Започнаха протестите на българските фермери след отпадането на забраната за внос на зърно от Украйна, пише Plovdiv24.bg.

„Този протест трябваше да бъде през пролетта, но тогава правителството ни излъга, че ще има компенсации. Тези глупости с бентлитата…. Ние сме 60 000 производители, 10 процента от едно стадо винаги си има мърша, но мен това не ме засяга. Моята кола струва 4000 лева.

Не искаме просто пари, а равенство на пазарите. Субсидиите не са за коли, а за да си покрием разходите и да сме конкурентоспособни. Нямам против украинския внос, но да ни покрият разликата.

Премиерът ни нарича терористи, а аз да си мисля, че той ще преговаря с мен. Протестираме до дупка, докато не се приемат исканията ни“, обясни пред камерата на медията ни Петко Черкезов, зърнопроизводител.

500 зърнопроизводители и земеделски стопани от Пловдивско протестират на 4 места днес.

Първият пункт е на международния път Пловдив – Хасково в района на Първомай, от 2-те страни на моста на река Мечка. Второто място е на пътя Пловдив – Карлово в района на село Калояново, а третият – край с. Труд на колелото за с. Строево. Четвъртият пункт е на Орта хан, на пътя Пловдив – Пазарджик, на кръговото за Цалапица и Стамболийски

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече