Пишулин: Украинците унищожиха танк Леопард, за да не го изследваме

Украинските военни са унищожили танк „Леопард“, ударен от руските сили в Донецката народна република, съобщи изпълняващият длъжността ръководител на републиката Денис Пушилин в предаването Solovyov Live.

По думите му това е станало по време на боевете в северната част на Донецката народна република преди около десет дни, когато украинските въоръжени сили са направили опит да пробият с помощта на танк „Леопард“.

„Докато нашите танкове напредваха, за да извадят сваления „Леопард“, още два украински танка се приближиха и вместо да отблъснат атаката, започнаха да унищожават „Леопарда“. Просто стреляха по него до неузнаваемост и се оттеглиха“, каза Пушилин (цитиран от РИА Новости).

Руската страна е искала да вземе танка „за изследване“, но украинските войски са решили да го унищожат, за да „попречат на танка да достигне до нашите части“, обясни изпълняващият длъжността ръководител на ДНР.

През нощта на 5 юни руското министерство на отбраната съобщи, че Украйна е започнала широкомащабно настъпление в пет сектора на фронта в южното направление на Донецк. Министерството заяви, че Киев не е успял да постигне целите си и настъплението е било прекъснато. В същия ден украинското министерство на отбраната заяви, че украинската армия е започнала офанзива в определени направления.

 

Източник: ТАСС

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!