Петков се хвали с плодовитост и, че вдигнал раждаемост

от Лазар Лазаров

Още един спор възникна между партньорите в управлението, който се състои в това дали участието във властта на ПП-ДБ е спомогнало за решаването на демографската криза.

В кулоарите на Народното събрание съпредседателят на формацията Кирил Петков показа графика с данни на НСИ. „Това е коефициентът на плодовитост, който измества раждаемостта. По време на ГЕРБ, тези години, тя е много ниска. ГЕРБ свършва да управлява и тя скача нагоре. Защо? Не защото нещо много драматично се е случило“, пояснява Петков.

Според него плодовитостта се покачва, тъй като има безплатни детски градини, а  хората са видяли сигурност, доходите са се качили и минималната работна заплата е скочила много пъти повече, отколкото през годините на ГЕРБ.

„За съжаление, тази статистика показва, че ако се върнем в стария модел, да, демографската криза ще продължава да е проблем“уточнява съпредседателят на ПП-ДБ.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на информацията, като напомни, че управлението през последните 9 месеца е било съвместно. „Много интересни бяха тези дни. Всъщност най-интересно беше за раждаемостта, че сме повишили с 9 месеца. Това масово се усетило като сигурност и масово се увеличила раждаемостта! Това правителство нещо много хубаво свърши„, заяви Борисов

На свой ред лидерът на БСП Корнелия Нинова определи думите на Кирил Петков като „ предизборен трик“.

„Тези момчета не си намериха място в политиката. Не знаят и те за какво се борят. То не беше съдебна реформа, то не бяха регулатори, то не беше корупция – всичко опаковано като предателство към избирателите, защото се прегърнаха с мафията. Приписаха си увеличението на минималната работна заплата, сага си приписаха и ръста на раждаемостта. Обясняваме си го като предизборен трик“, отбелязва Нинова.

Източник: БНР

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!