Петков и Денков повтарят партийни опорки за Главчев в пълно „единомислие“

Кирил Петков

Ясно е, че е партийно лице, г-н Главчев, с цялото ми уважение към него, е част от номенклатурата на ГЕРБ. Няма как да се правим, че няма отношение към ГЕРБ. Това каза пред журналисти премиерът в оставка Николай Денков.

Причина за изказването му е, че президентът Румен Радев определи вчера председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията Държавният глава ще приеме днес кандидата за служебен премиер в президентската институция, за да му възложи да предложи състав на служебно правителство.

Кирил Петков и Лена БориславоваАбсолютно същата политическа позиция изрази и съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков: „Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ.“ 

В медиите този „феномен“ на „случайно“ единомислие се нарича опорни точки. Същите се пишат и спускат от идеен стратег на партията, а говорителите ги повтарят без отклонение. 

„Наши политически лица в този кабинет не трябва да има в никакъв случай“, заяви Кирил Петков и посочи, че ще следят много внимателно избора на министри.

Главната задача на служебния кабинет е да имаме честни избори, отбеляза съпредседателят на „Продължаваме промяната“. Той коментира, че следващите министри на вътрешните работи и на електронното управление ще покажат в каква посока ще се движат – ще има ли купен вот и дали пак ще бъдат „изгорени“ 400 хиляди гласа на българските граждани. Следим внимателно, изборът бе на президента, посочи Петков.

Същият обаче не каза, че президентът е длъжен да спазва текстовете от Конституцията, които именно те гласуваха.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!