Петър Волгин: С избора си на Пелегрини словаците избраха мира. А ние какво ще изберем?

Петър Волгин, Фейсбук

от Лазар Лазаров
Петър Волгин

Победата на Петер Пелегрини на президентските избори в Словакия е много важно събитие в общоевропейски контекст. На балотажа в Словакия се изправиха двама кандидати с много ясни позиции. Пелегрини беше твърдо срещу разгарянето на войната в Украйна, тоест срещу изпращането на още пари и оръжия на Зеленски, докато неговият опонент Иван Корчок, определян като „проевропейски“, настояваше подкрепата за Киев да продължи, тоест войната да продължи с пълна сила.

В крайна сметка, избирайки Пелегрини, гражданите на Словакия ясно показаха, че предпочитат мира, а не войната. Ще бъде много добре, ако на предстоящите избори, както европейски, така и национални, хората в Европа гласуват по сходен начин. Тоест да подкрепят мира, а не войната.

В България войнолюбците са ясни, това са довчерашните коалиционни партньори ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС. Отсега трябва да е ясно, че всеки глас за тях е глас в подкрепа на войната. И няма значение кой ще бъде премиер на евентуалното им второ сглобчесто правителство – Мария Габриел, Николай Денков или Делян Пеевски.

Тези и производните им ще изпълнят всичко, което им наредят от Брюксел. Даже ще преизпълнят плана. И пари, и оръжия, и войски ще пращат, ако им кажат. Силно се надявам поне чувството ни за самосъхранение да заработи и да не гласуваме за партии, които изгарят от нетърпение да хвърлят България в месомелачката на войната.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!