Песков: За Русия никога в историята не е имало друга алтернатива, освен победата!

Дмитрий Песков

За Русия няма друга алтернатива, освен победата в Специалната военна операция. Това категорино становище изрази говорителят на Кремъл и съответно на президента на Руската Федерация Владимир Путин Дмитрий Песков. Коментарът си той направи пред журналиста Павел Зурубин, фрагмент от което беше публикуван в канала му в Telegram.

„За Русия не е имало друга алтернатива в историята, няма алтернатива и сега, освен победата“, каза Песков.

Той обаче отбеляза, че Русия е длъжна да се отнесе сериозно към стратегическите и тактически планове на Запада, които целят разгром на Руската федерация. Същевременно настоя, че Руската федерация трябва да продължи Специалната военна операция докато изпълни поставените си задачи.

Говорителят на Кремъл Песков коментира и думите на генералния секретар на НАТО в оставка Йенс Столтенберг по отношение на възможността Украйна да атакува Русия дълбоко в територията ѝ с далекобойни ракети. Според него, изказванията на Столтенберг са остри и безотговорни, защото е наясно, че скоро ще освободи поста:

„Той е човек, който си отива, скоро ще спре да работи там, където работи, така че всъщност си позволява такива безотговорни изказвания. Но, за съжаление, мисля, че неговото отношение се споделя от мнозина в Европа. Чухме много такива яростни думи от Европа“, добави още Дмитрий Песков.

Говорителят на Путин отбеляза обособеността на Запада от идеята да продължи войната до последния украинец и не спира да го доказва.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!