Песков: Време е всички в Киев да осъзнаят непобедимостта на Русия на бойното поле

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

В четвъртък, 9 ноември, официалният говорител на президента на Руската федерация Дмитрий Песков направи изявление, в което призова украинските власти да приемат, че Въоръжените сили на Украйна никога няма да успеят да сломят руските въоръжени сили на бойното поле, съобщи РИА Новости.

Песков подчерта, че руската армия систематично постига целите си в зоната за специалната военна операция в Украйна и че тези цели в крайна сметка ще бъдат постигнати.

„Най-доброто, което киевският режим може да направи сега, е да признае превъзходството на руските въоръжени сили и да не се опитва да обърне ситуацията в своя посока, защото това ще доведе само до масова смърт на украински военнослужещи. Крайно време е всички в Киев да осъзнаят, че е невъзможно да победят Руската федерация на бойното поле“, каза Песков.

По-рано руският президент Владимир Путин също говори за неуспеха на така наречената украинска контраофанзива. Президентът отбеляза, че че Въоръжените сили на Украйна не постигат успехи на нито един участък от фронта, а загубите на жива сила и военна техника са огромни.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече