Песков за Путин: Никога няма да падне на нивото да обижда когото и да е

„Президентът на Русия Владимир Путин никога не си позволява да обижда, той никога не слиза до такова ниво“, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, пише ТАСС.

Песков е бил попитан дали трябва да се направи остър коментар към американския президент Джо Байдън, който нарече Владимир Путин „диктатор“.

„Знаете, че нашият президент никога не слиза до такова ниво – до нивото на лични обиди по адрес на колегите си. Той със сигурност има лично мнение за подобен стил на изявления и изказвания. Но президентът, повтарям още веднъж, никога не е слизал до такова ниво и няма да го направи“, е заявил Песков.

Според говорителя на Кремъл най-важното е, че Путин е подкрепян от огромното мнозинство руснаци, това е било потвърдено неведнъж по време на президентските избори в Руската федерация.

„През цялата си кариера като политик президентът Байдън нито веднъж не е получил същата подкрепа като президента Путин. Към това вероятно трябва да се стреми Джо Байдън“, е отбелязал Песков.

По негова оценка Байдън го очакват „много, много трудни избори“. „Разбираме, че в момента Съединените щати активно прочистват предизборната платформа от нежелани конкуренти. Но ние имаме своите опасения, с които ще се справим“, е обобщил говорителят на Кремъл.

Източник: Фокус и ТАСС

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!