Песков обясни, какво ще се случи на американските военни самолети, пратени срещу Русия

от Лазар Лазаров

Ако американски самолети се появят над руска територия, руските военни ще ги накарат да се разбият и да изгорят, точно както американските танкове. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков по време на образователния маратон „Знание Първо“ като част от Световния младежки фестивал, предава Известия.

„И ако там летят американски самолети, не се съмнявам, че нашите военни също ще се погрижат тези самолети да горят и да се разбиват“, добавя Песков.

Той подчертава, че американски танкове „вървят до определен момент и след това изгарят. Ние ще продължим да ги унищожаваме“, добавя представителят на Кремъл, цитиран от Газета.Ru.

Известия припомня, че по-рано на 4 март, Песков заяви, че на руския президент Владимир Путин се докладва за всички успехи на руските военни на фронта, включително за унищожаването на американските танкове „Abrams“. Ден по-рано представител на производителя на безпилотния самолет Upir съобщи пред Известия, че руските военни са унищожили друг американски танк Abrams в посока Авдеевка.

По-рано, на 2 март, постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя отбеляза, че Русия има време да се подготви и да намери адекватен отговор, ако на Украйна бъдат доставени изтребители F-16.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!