Песков остро след решението и на България да спре руските коли: Ще отговорим!

„Решенията на страните от Европейския съюз да ограничат влизането на автомобили с руски номера са абсурдни, Руската федерация ще отговори“, това заяви пред репортери прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитира ТАСС.

„Трябва да направим това, което е най-добро за нас. Не всеки път това може да е огледална реакция. Разбира се, такива абсолютно абсурдни решения за пореден път оказват негативно влияние върху нашите отношения, които и без това са в лошо състояние и, между другото, не показват в добра светлина ръководството на тези страни, които вземат такива решения“, заявява Песков.

Забраната за влизане на руски автомобили вече е в сила в Латвия, Литва, Полша, Финландия и Естония, а от 3 октомври ще бъде въведена и в Норвегия. Съобщава се още, че България ще въведе забрана за влизане на руски автомобили от края на деня.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече