Песков: Нивото за сигурност на Путин е засилено и осигурено с оглед на ескалацията на напрежението

Дмитрий Песков

Сигурността (нивото на сигурност) на руския президент Владимир Путин е засилена независимо от опитите за покушение срещу главите на други държави и се прави всичко необходимо за нейното гарантиране. Това заяви пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, пише ТАСС.

„Сигурността е засилена по очевидни причини, независимо от споменатите инциденти“, заяви говорителят на Кремъл, когато беше попитан за необходимостта от засилване на мерките за сигурност на Путин след опитите за покушение срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и словашкия премиер Роберт Фицо.

„Сигурността на държавния глава е осигурена на съответното ниво, всичко, което трябва да се направи, се прави, като се отчита, разбира се, международната ескалация на напрежението като цяло“, подчерта Песков.

Фицо получи няколко огнестрелни рани по време на опита за убийство на 15 май и претърпя редица операции. Нападателят е бил задържан. Опитът за убийство на Тръмп беше извършен на 13 юли на предизборен митинг в щата Пенсилвания. Бившият президент беше ранен, но животът му е вън от опасност, раната беше лека – ухото беше прерязано. В резултат на стрелбата, открита по посока на Тръмп, е убит един от неговите поддръжници. Нападателят е бил убит от членовете на Сикрет сървис, които охраняват бившия президент.

На 13 юли началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов говори за подготвяните покушения срещу Путин. Коментирайки това изказване, официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова посочи, че такова покушение се подготвя с пари на САЩ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!