Песков: Несуверенната Германия се „разкъсва“ да угажда на всички

от Лазар Лазаров

Германия, която няма суверенитет, се опитва да угоди едновременно на всички центрове на властта на Запад – ЕС, САЩ и НАТО. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков пред журналиста от ВГТРК Павел Зарубин. Така той обясни новите изявления на Берлин за руската заплаха, предаде ТАСС.

Представителят на Кремъл припомни думите на руския лидер Владимир Путин, че Германия никога не е била суверенна след Втората световна война. „В рамките на този дефицит германските власти се надпреварват с времето: те трябва да угодят на Брюксел, на Вашингтон и на [генералния секретар Йенс] Столтенберг, за да угодят на НАТО“, поясни Песков.

„Представяте ли си как се разкъсват?“ – отбеляза прессекретарят на президента на Руската федерация, като добави:  „ Тук те се състезават на различни равнища, за да правят изявления.“

Критично припомня, че по-рано Песков заяви, че Западът провокира Русия към ядрена ескалация чрез засилване на реториката по този въпрос. По думите му руското ръководство разбира това и го взема предвид в своите решения.

Преди това говорителят на Кремъл заяви, че чуждестранните инструктори, участващи в обучението на войници от украинските въоръжение сили, нямат никакъв имунитет срещу атаки от страна на руските въоръжение сили.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!