Песков каза, каква е била целта на Путин с интервюто за Карлсън

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Интервюто на руския президент Владимир Путин с журналиста Тъкър Карлсън е адресирано не до американските власти, а до широка аудитория от хора на Запад. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

В разговор с ТАСС той обясни какво смята Кремъл за основния резултат от това интервю и оцени нивото на външните атаки срещу руските системи през последните две години.

За многомилионни гледания
През първите 24 часа интервюто получи повече от 150 милиона гледания само в X (бивш Twitter). Но широкият зрителски интерес не означава подкрепа, отбелязват от Кремъл.

„Основното за нас е нашият президент да бъде чут. И ако той бъде чут, това означава, че повече хора ще се замислят дали е прав или не. Поне ще си помислят.“

За отношенията със САЩ
Властите на САЩ, дори и без интервюто с руския президент на Тъкър Карлсън, „прекрасно знаят всички основни послания на Путин“, отбеляза Песков.

„Те знаят много добре какво мисли той. Това не е въпрос на знание [от тяхна страна], а въпрос на желание. Желанието да се направи нещо, за да влезем в преговорния път.

Все още не сме записали това желание и политическа воля за това [от страна на Съединените щати]“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!