Пентагонът тълкува: ВСУ не са искали да ударят плажа в Севастопол. Друго било

Говорител на Министерството на отбраната на САЩ отговори на запитването на РИА Новости като подчерта, че според оценките на Пентагона севастополският плаж не е бил цел на ВСУ, които са изстреляли ATACMS към града. По думите им украинската армия е преследвала друга цел.

Руска противовъздушна ракета била прихванала украинска ракета, която е летяла към военна цел в Крим, а шрапнел от прихващането бил паднал на плажа, ранявайки цивилни, тълкува ситуацията говорителят на Пентагона.

Събеседникът на агенцията е подчертал, че Киев сам избира военните си цели. Той също така отново отказа да коментира факта, че при атаката срещу Севастопол са използвани американски оперативно-тактически ракети.

По-рано каналът „Два майора“ в Telegram заяви, че публикуваните кадри от атаката на плажа потвърждават версията на Киев за целенасочена атака срещу цивилни граждани. До същото заключение стигна и каналът в Telegram „Военна хроника“. Авторите му отбелязаха, че от кадрите е видно, че поразяващите елементи от ракетата (същата е с касетъчна глава) падат строго вертикално, отгоре надолу, което изключва версията на Киев за предполагаемото сваляне на ракетата от Русия, довело до поразяване на плажа с осколки.

Руският военен експерт Алексей Леонков изказа предположение, че украинските войски целенасочено са използвали касетъчни боеприпаси не само за да повредят инфраструктурата на Севастопол, но и за да провокират смъртта на цивилни граждани.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!