Пентагонът обяви търг за литература по РУСКА ВОЕННА СТРАТЕГИЯ!

Пентагонът обяви търг за закупуване на книги, които описват руската военна стратегия, написани от западни автори. Съответните данни са предоставени на уебсайта за обществени поръчки на правителството на САЩ. Данни за търга може да намерите в следния линк: Military Strategy Books

Министерството планира да добави към библиотеката си книгите на Офер Фридман, Андрю Морган, Самаел Рамани и други автори, посветени на военната стратегия на Русия, включително в конфликта в Украйна, както и на стратегията на Китай и въпросите на изкуствения интелект.

КритичноБГ провери, че става дума за следните заглавия:

Strategiya: The Foundations of the Russian Art of Strategy
Strategiya: Russian Grand Strategy in the Era of Global Power Competition
Putin’s War on Ukraine: Russia’s Campaign for Global Counter-Revolution

Присъстват и други, както и литература, отнесена към военната стратегия на Китай

Договорната цена за всяко издание е 600 долара. Пентагонът планира да приключи търга до средата на юни.

От бележката към търга следва, че книжните наръчници ще бъдат използвани за обучение на контингента на ВВС на САЩ.

По-рано, на 29 май, медиите съобщиха за плановете на Пентагона да използва частни спътници за военни цели. Отбелязва се, че импулсът за създаването на проекта, наречен „Търговско разширяване на космическия резерв“, е бил след предполагаемия отказ през 2022 г. на предприемача и ръководител на SpaceX Илон Мъск да ангажира сателитите Starlink на компанията за поразяване на руските войски.

През ноември миналата година Inside Defense, позовавайки се на съобщение от Министерството на отбраната на страната, съобщи, че Съветът по отбранителна политика на Пентагона ще проведе заседания при закрити врата, за да обсъди стратегията на американската армия спрямо Русия. Отбелязва се, че заседанията се провеждат с цел събиране, анализ и оценка на класифицирана информация. Резултатът от тях трябва да бъде изработването на практически препоръки към Пентагона относно стратегическото планиране и изпълнението на настоящата отбранителна стратегия.

В същото време генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви на 27 ноември, че основната задача на алианса остава да предотврати военна ескалация с Русия. Той изтъкна необходимостта да се предотврати превръщането на този конфликт в пълномащабна война между Русия и НАТО.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!