Пеевски: Вотът на недоверие е пропиляно време, вместо да си правим кампаниите

Вотът на недоверие е загуба на време на парламента, пропиляно време, вместо да си правим кампаниите, коментира пред журналисти в Народното събрание депутатът от ДПС Делян Пеевски. И добави – безплоден вот, който няма да доведе до нищо.

Днес следобед „Възраждане“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ и независимият депутат Радостин Василев внесоха в деловодството на Народното събрание 72 подписа с искане за оставката на Министерския съвет заради политиката в сектор „Енергетика“.

На въпрос дали ДПС имат критики към работата на някои министри, Пеевски обясни, че виждат много неща, но е по-добре да дадат оценката си, когато стане време за ротация. Ако правителството си изпълнява ангажиментите към хората, ще ги подкрепяме, подкрепихме ги за споразумението с миньорите, чакаме да си изпълнят ангажиментите, подчерта депутатът.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че има критики към 7-8 министерства и при смяната на премиерите догодина ще бъде обсъдена работата на всеки един министър.

Според Правилника за работата на Народното събрание разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три и не по-късно от седем дни от постъпването на предложението. Гласуването на проекта се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на дебатите. Председателят на парламента Росен Желязков насрочи разискванията за следващия четвъртък, а самото гласуване – за петък.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече