Пеевски сръфа хората на Главчев за частната детска болница

от Лазар Лазаров

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебното правителство на Димитър Главчев незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница. Това съобщиха от пресцентъра на партията  във Фейсбук.

Ето и пълния текст на публикацията:

„Делян Пеевски, председател на ДПС: Призовавам служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

Недопустимо е държавата да абдикира от главната си отговорност – опазване на здравето и живота на децата. Още по-недопустимо е да се създават разделителни линии и противопоставяне днес, когато повече от всякога се нуждаем от обединение.

Българските граждани трябва да научат кой подведе Министерски съвет да вземе подобно решение и чии лобистки интереси обслужи. Хората трябва да знаят защо и как се вземат решенията, които засягат най-ценния капитал за бъдещето на страната – нашите деца.“

Както съобщи Критично по-рано, българските педиатри реагираха остро на служебния кабинет за взето решение, което по думите им е било взето напълно непрозрачно. „В последните часове се случи нещо скандално – при положение, че преди близо една година държавата заяви, че изграждането на Национална детска болница е въпрос на национален приоритет и сигурност, вчера служебният кабинет е разрешил създаването на частна детска болница в София“, се казва в публикация на страницата на Българската педиатрична организация във Фейсбук.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!