Пеевски: Лукойл както не искаха да плащат данъци са казали, че ще платят сега 500 млн.

Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че благодарение на това, което направихме с г-н Борисов, двете партии ГЕРБ и ДПС да кажем, че дерогацията приключва след една седмица, „Лукойл“, както не искаха да си плащат данъците, са заявили вчера пред шефа на кабинета на премиера, че ще си платят над 500 млн. лева данъци.

Това каза съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след среща между представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС в Народното събрание във връзка с предложението на ГЕРБ за отмяна на дерогацията на „Лукойл“, пише БТА

Проведохме срещата с министър-председателя и онлайн се включи финансовият министър, Петков и Атанасов също присъстваха, каза Пеевски.

„Уверението от премиера е, че тези данъци ще бъдат внесени. Ако това не се случи, ще си внесем проекта за седемте дена и ще отнемем дерогацията на „Лукойл“. Нека „Лукойл“ да ни чуят ясно в това, да не мислят, че няма да си плащат данъците в България“, каза Пеевски.

Той съобщи, че ще внесат законово изменение, че ще поставят под управление на Държавната агенция „Държавни резерви и военновременни запаси“ базите за съхранение на горива на „Лукойл“. Искаме да освободим България от монопола върху базите за съхранение на „Лукойл“, коментира Пеевски.

Той съобщи, че петък ще има извънредно заседание на парламента, за да преодолеят ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече