Паскалев: Шизофренното поведение на ПП намали доверието на хората в партиите

„Бях убеден, че ще отидем на балотаж. Как ще се осъществи промяната – стана ясно на тези избори – ГЕРБ не бяха допуснати до балотаж по ясен и категоричен начин. Случи се по най-добрия начин. ГЕРБ направиха грешка с издигането на Хекимян като кандидат за кмет. За мен е загадка какво мисли г-н Борисов за преминалите избори“.

Това заяви в ефира на bTV председателят на коалиционния съвет на „Левицата“ Костадин Паскалев, пише Фокус.

По думите му софиянци не са приемали модела на ГЕРБ в последните 18 години.

Ние предложихме правилния човек, правилните идеи и организирахме правилно кампанията си. Затова стигнахме до балотажа. Гласувалите в столицата в момента са около 250 000, има още около 500 000, които не са гласували. Ваня Григорова ще насочи своите идеи, за да стигнат до тези 500 000 граждани“, допълни Паскалев.

Според него поведението на ПП има отношение към намаляването на избирателната активност на тези местни избори.

ПП се бореше срещу ДПС, Бойко Борисов и ГЕРБ и в един момент те станаха коалиционни партньори. Не си ли давате сметка колко абсурдно звучи Делян Пеевски да формира дневния ред на правителството. Като какъв? Това шизофренно поведение на ПП да са срещу ГЕРБ и ДПС, но и да са в коалиция в тях или да управляват съвместно води до това, че се намалява доверието на избирателите в политическите субекти“, коментира председателят на коалиционния съвет на „Левицата“.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече