Пашинян с тревожна новина! Войната с Азербайджан чука на вратата!

от Лазар Лазаров
Армения Пашинян

Ако Армения не постигне компромис с Азербайджан по въпроса за граничните села от съветската епоха, в края на седмицата може да избухне война. Toва заяви министър-председателят Никол Пашинян на среща с жители на гранични села в област Тавуш.

Той добавя, че след края на конфликта местните жители ще го попитат защо не ги е предупредил за него, знаейки, че има опасност от избухване на военни действия, пише ТАСС.

„Сега можем да си тръгнем оттук, да отидем и да кажем на [Азербайджан], че не, няма да правим нищо. Това означава, че в края на седмицата войната ще започне, посочва арменският лидер.

Lenta припомня, че по-рано Пашинян заяви, че е започнал практическият етап на делимитация и демаркация на границата между Ереван и Баку. По време на среща с жители на пограничното село Воскепар той обясни, че е необходимо да се изясни къде всъщност минава арменската граница. Според него Баку е посочил четири проблемни села, Ереван – 31 населени места.

Преди ден президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че републиката е в активна фаза на мирни преговори с Армения. По думите му вече са проведени седем срещи с арменски колеги. 

Преди това Алиев зааяви, че сега Баку е по-близо до установяване на мир с Ереван от всякога. Той подчерта, че Азербайджан е готов да продължи мирните преговори с Армения, защото е дошло времето да се сложи край на нестабилността в региона.

Критично припомня, че по-рано Пашинян заяви, че Армения ще напусне Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКБ), ако тя не отговаря на въпросите на Ереван относно юрисдикцията на организацията.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!