Първият сблъсък между Тръмп и Байдън по CNN с изключително строг регламент за участие!

Остават по-малко от две седмици до първия президентски дебат за изборния цикъл през 2024 г., а CNN публикува допълнителни подробности за параметрите, договорени от кампаниите на Тръмп и Байдън.

Дебатът, който ще бъде воден от Джейк Тапър и Дана Баш в Атланта на 27 юни, ще отбележи първия личен сблъсък в кампанията през 2024 г. между президента на САЩ Джо Байдън и неговия предшественик, Доналд Тръмп.

И двамата кандидати са приели поканата на телевизията и са се съгласили да приемат правилата и формата на дебата, както е посочено в писмата, изпратени от телевизията до кампаниите през май.

Ето и част от правилата на телевизията, с които са се съгласили кандидатите за президентския стол на САЩ:

– 90-минутният дебат ще включва САМО две рекламни паузи. През това време служителите на кампанията НЯМАТ право да контактуват по никакъв със своя кандидат.

– И двамата кандидати са се съгласили да се явят на обща трибуна, а позициите им – лява или дясна ще бъде определена, чрез хвърляне на монета.

– Микрофонът само на говорещият в дадения момент по ред ще е включен, а на другия кандидат – не.

Това означава, че другият на практика ще е заглушен.

– Въпреки че на сцената няма да се допускат реквизити или предварително написани подсказващи бележки, на кандидатите ще бъдат дадени химикалка и лист хартия, за да си водят записки и бутилка с вода.

– По време на дебата НЯМА да присъства аудитория, както преди.

Както и в миналото, модераторите „ще използват всички средства, с които разполагат, за да наложат спазването на времето и да осигурят цивилизована дискусия“, обявиха от телевизията.

За да отговарят на изискванията на CNN за участие в дебата, кандидатите трябва да отговарят на изискванията, посочени в член II, раздел 1 от Конституцията на САЩ, за да могат да изпълняват длъжността президент.

И Байдън, и Тръмп отговарят на тези изисквания, както и Робърт Ф. Кенеди-младши, Корнел Уест и Джил Стейн, които се кандидатират от партии, които не са основни.

Участниците трябва също така да са подали официално заявление за кандидатура до Федералната избирателна комисия. И петимата са го направили.

Всички участващи в дебатите трябва да се появят в достатъчен брой изискуеми щатски бюлетини, за да достигнат прага от 270 електорални гласа за спечелване на президентския пост, и да получат поне 15% в четири отделни национални проучвания на регистрирани или вероятни гласоподаватели, които отговарят на стандартите за отчитане на CNN.

Анкетите, които отговарят на тези стандарти, са спонсорирани от медийните гиганти: CNN, ABC News, CBS News, Fox News, Marquette University Law School, Monmouth University, NBC News, The New York Times/Siena College, NPR/PBS , The Wall Street Journal и The Washington Post а също и NewsHour/Marist College, Quinnipiac University

Въпреки че не е невъзможно в случая с Кенеди, по-малко вероятно е кандидати, различни от Байдън и Тръмп, да отговарят на тези изисквания.

Досега Кенеди е получил поне 15% в три квалификационни проучвания и в момента е включен в избирателните списъци в шест щата, което му дава право на 89 гласа в Избирателната колегия.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!