Олимпиада 2024: Руснаците ще участват като индивидуални спортисти

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков оцени възможността за участие на руските спортисти в Летните олимпийски игри следващата година в Париж. „Руските спортисти трябва да отидат на Олимпиадата в Париж следващото лято като индивидуални спортисти. В 21 век спортът е на високо професионално ниво и за нас е важно да поддържаме много високо ниво на нашите спортисти. Това е изключително важно„, каза говорителят на Кремъл, цитиран от РИА Новости. Песков подчерта, че е невъзможно да се поддържа високо спортно ниво без участие на международни състезания.

По-рано руският заместник-министър на спорта Алексей Морозов направи изявление относно участието на националния отбор в 33-ите Летни олимпийски игри през 2024 г. „Русия ще пропусне Летните олимпийски игри в Париж в повечето спортове„, заяви Морозов.

През март Международният олимпийски комитет препоръча на руснаците и беларусите, които не подкрепят своите страни – съответно Русия и Беларус, да им бъде разрешено да се състезават с неутрален статут. В същото време се препоръчва спортистите, свързани с въоръжените сили или службите за сигурност на своите страни, да бъдат отстранени от участие в във всички турнири.

Игрите на 33-ата Лятна Олимпиада ще се проведат в Париж от 26 юли до 11 август 2024 г. Въпросът за участието на руските спортисти в най-големия световен спортен форум все още не е решен.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!