Папа Франциск с важно условие за участие в мирната конференция в Швейцария на страната на Русия

Председателят на Световния съюз на староверците Леонид Севастянов заяви пред РИА Новости, че папа Франциск се съгласява да участва в конференция за ситуацията в Украйна в Швейцария с едно условие. Според него понтификът е поискал Русия да бъде поканена на срещата през юни.

„Папата каза, че ще отиде на конференцията само ако Русия бъде поканена на нея “, каза Севастянов пред агенцията, цитирайки личен разговор с папата.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров обвини западните страни в лъжи за нежеланието на Москва да участва в мирните преговори за конфликта в Украйна.

Дипломатът подчерта, че Русия няма да участва в срещата в Швейцария, тъй като там ще се разглежда „формулата за мир“ на Зеленски.

Това предполага капитулация на Русия, плащане на репарации, трибунал над руското ръководство и много други.

Според министъра Москва е отворена за преговори само въз основа на реалностите.

В същото време Западът признава, че ситуацията в Украйна става все по-тежка и мисли как да не загуби от Русия, продължи Лавров. Той припомни, че преди това се говореше за поражение на Руската федерация, а онзи ден ръководителят на Пентагона Лойд Остин обяви невъзможността да се победят западните сили. Руският министър подчерта, че най-далновидните чужди политици разбират, че опитите да се нанесе „стратегическо поражение“ на Москва са обречени на провал.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!