Пълен МИШ-МАШ. Калин Стоянов: Няма да отстъпя. Кожарева: Отивам при главния прокурор. Полицаи протестират срещу Радев

Калин Стоянов

Няма да отстъпя в този момент! Това е поредният момент да се овладее системата на МВР. Може би ще излезнат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направят всичко възможно да не остана вътрешен министър. Това коментира служебният министър Калин Стоянов, предаде „Фокус“ след като стана ясно, че държавният глава не подписа указа на Горица Грънчарова – Кожарева за служебен кабинет, именно защото той остава на поста.

„Изборният резултат не зависи от МВР. Всичко зависи от политическите лидери, посланията, приоритетите и много други факти и обстоятелства, които нямат нищо общо с изборния процес“, каза още Стоянов.

Ще се срещна с главния прокурор и ще изложа всички факти за оказвания ми политически натиск. Това заяви пък Горица Грънчарова – Кожарева.

През 9-дневния период на срещи имаше определен натиск върху мен кой да бъде и кой да не бъде министър.

Не бях заплашвана, но имаше намеса. От тук ще отида при главния прокурор и ще изложа всички факти, с които разполагам. Натискът беше Калин Стоянов да не бъде министър. Това уточни Горица Грънчарова – Кожарева.

„От 20 години съм в Сметната палата. Аз не съм политик, аз съм експерт одитор. Не случайно казах, че моето решение ще бъде информирано експертно решение“, каза още Кожарева.

По думите й при проведена среща с редови полицаи Калин Стоянов е осигурил спокойствие в системата, телефонът му е бил винаги на линия и не е поредния парашутист.

Междувременно стана ясно, че няколко полицаи се събраха на протест в подкрепа на Калин Стоянов на 12-ти август. Тогава те отново изразиха недоволство от безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи.

По време на протеста Калин Стоянов заяви, че това е протест срещу опита на провалените политици да овладеят държавата. Да си намерят свой „ала-бала“ министър, за да си възстановят загубените 300 хиляди гласа.

„Искам да благодаря на всички хора, които са тук. За това, че се опитват да се противопоставят на неистовите желания на провалени политици да овладеят държавта. Да завземат властта като боксов чувал, на който да се упражняват и търсят вариант дса си намерят „ала-„министър, за да си възстановят загубените около 300 хиляди гласа. Някои от тях обясняват какво са имали предвид. А именно – евентуално на последните избори били купени 35 хиляди гласа. И това се казва точно когато предстоят поредните избори. Как са ги изчислили тези гласове – вероятно чрез „ала-бала“ калкулатор, каза Стоянов.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!