YouTube изтри предаване на Ескобар при Наполитано, в което казва, че Русия се готви за война с НАТО! Съдията: Това е удар!

YouTube изтри предаването със световноизвестния бразилски журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в канала на съдия Андрю Наполитано.  Това съобщи самият водещ в своя профил в Х, бившата платформа Туитър. Във въпросното участие, Ескобар е говорил, че Русия се готви за война с НАТО! Каналът на съдия Наполитано е следван от надз 425 000 абоната от цял свят. Той е титулуван за „свободният глас“ на Америка.

В негови предавания участие взимат Скот Ритър, Пепе Ескобар, Дъглас Макгрегър, проф Джон Миършаймър, Тони Шафър, проф. Джефри Сакс, Лари Джонсън и много други. След участието на редица от госитте му, опозиционните на либералното статукво медии публикуват есенцията от казаното в предаванията му. КритичноБГ не прави изключение и много от новините, които съм представял до знанието на своите читатели са от „Съдия Наполитано – съдия на свободата“.

Читателите на съдия Наполитано се обявиха в негова защита. Някои веднага направиха паралел с нахлуването на ФБР в дома на Скот Ритър, което той определи като опит да му датворят устата. Друг митател написа: „Продължавайте така, съдия, гостите ви са истинските супергерои, от които се нуждаем, за да не излезем извън релсите и да се самоунищожим като вид.“ Един сподели, че властта е в немощ, а „Те дори не могат да се справят с Украйна.“

Това е първият случай, в който YouTube трие предаване на световноизвестния водещ. Кой е той? Съдия Андрю Наполитано е възпитаник на Принстънския университет и Юридическия факултет на Университета на Нотр Дам. Той е най-младият пожизнен съдия от Върховния съд в историята на щата Ню Джърси. Упражнява съдийски правомощия от 1987 г. до 1995 г., когато председателстваше повече от 150 съдебни процеси и хиляди предложения, присъди и изслушвания.

Като старши съдебен анализатор на Fox News от 1997 г. до 2021 г., съдия Наполитано е направил 14 500 предавания в цялата страна по Fox News Channel и Fox Business Network. 

В сайта си Judgenap.com Андрю Наполитано се обърна към своите зрители и читатели с позиция, относно сваленото предаване и ограничаването на свободата на словото от YouTube. КритичноБГ я публикува без съкращения и редакторска намеса:

Защо съдържанието ми беше премахнато от YouTube: Първи удар по свободата на словото

На 13 юни 2024 г. публикувах интервю с участието на мен и журналиста Пепе Ескобар, в което участвахме в дълбока и критична дискусия за глобалната геополитика. Разговорът ни беше откровен, като засегна сложни и често противоречиви теми, които оспорват масовите разкази.

За съжаление това съдържание наскоро беше премахнато от YouTube и получих „първи удар“ в канала си – решение, което поражда сериозни опасения относно ограничаването на свободата на словото в големите цифрови платформи.

В интервюто Пепе Ескобар и аз разгледахме широк спектър от въпроси – от международните отношения до ролята на САЩ в различни глобални конфликти. Дискусията ни се основаваше на исторически контекст, строг анализ и споделен ангажимент за разкриване на истината отвъд заглавията на вестниците.

И двамата с Пепе сме изградили кариерата си върху поставянето на въпроси към авторитетите и предлагането на гледни точки, които често са маргинализирани от основните медии.

Системата за налагане на удари на YouTube е предназначена за прилагане на „Насоки за общността“, които определят какво съдържание се счита за приемливо в платформата. Аз и нашият екип работим усилено, за да ви предоставим най-доброто съдържание, позволено в рамките на тези насоки. Първият удар обикновено означава, че въпросното съдържание е нарушило тези правила.

Въпреки, че YouTube не предостави подробно обяснение, мотивите им често включват опасения за дезинформация, реч на омразата или насърчаване на насилието.

Първият удар е свързан със сериозни последствия, включително временни ограничения за качване на съдържание и предаване на живо, което значително затруднява възможността на създателя да се ангажира към аудиторията си.

Премахването на интервюто ми с Пепе Ескобар беше нещо повече от личен удар; то беше обезпокоителен знак за нарастващите ограничения върху открития диалог. Въпреки липсата на яснота от страна на YouTube по отношение на конкретното нарушение, очевидно е, че темата на нашия разговор е била счетена за твърде противоречива или чувствителна за платформата.

Този инцидент е част от една по-широка и по-тревожна тенденция на засилен контрол и цензура, особено по отношение на съдържание, което оспорва статуквото.

Въпреки че платформи като YouTube са от съществено значение за разпространението на информация, техните политики понякога могат да задушат разнообразието от гласове и гледни точки, които са от решаващо значение за здравословния обществен диалог.

Когато се премахва съдържание и се нанасят удари без ясна обосновка, това може да създаде смразяващ ефект, който да обезкуражи създателите да разглеждат важни, макар и спорни въпроси.

Продължаваме напред
Макар че борбата с дезинформацията и вредното съдържание е важна, трябва също така да защитаваме свободата на словото и да гарантираме, че критичните разговори не се потискат несправедливо. Докато се сблъскваме с това предизвикателство, аз оставам твърдо решен да предоставям провокиращо мисълта и проницателно съдържание,

дори ако това означава проучване на алтернативни платформи или методи за разпространение.

Въпреки че YouTube може да е премахнал разговора ми с Пепе Ескобар, въпросите, които обсъждахме, далеч не са заглушени. Призовавам моята аудитория да остане ангажирана, да търси различни източници на информация и да продължи да поставя под въпрос наративите, които налагат в нашия свят.

В допълнение към YouTube, Judging Freedom вече е достъпен и в Rumble. Можете да получите достъп до канала и да го следите тук: https://rumble.com/c/JudgingFreedom

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!