Отново! Шлеп се вряза в мост в САЩ. ВИДЕО

Шлеп се разби в мост над река Арканзас в американския щат Оклахома. Това съобщиха от местната патрулна служба на 30 март. Отбелязва се, че в резултат на инцидента магистралата южно от град Салисоу е била временно затворена.

„Магистрала US-59 южно от Салисо на язовира Кер е напълно затворена поради сблъсък на шлеп с мост. Патрулиращи полицаи отклоняват движението от района. Мостът ще остане затворен, докато не бъде извършена проверка на пътното съоръжение“, се казва в публикация на патрула във Facebook“

Малко по-късно Министерството на транспорта на Оклахома обяви, че мостът е бил отворен отново след проверка от специалисти. „Инженерите инспектираха структурата и установиха, че е безопасно да се отвори отново“, каза отделът в публикация в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Няма съобщения за ранени на магистралата или на шлепа, каза говорителят на Държавния патрул Сара Стюарт пред NBC.

КритичноБГ припомня, че на 26 март, мостът Франсис Скот Кий се срути в Балтимор, Америка, след сблъсък с контейнеровоз. След инцидента движението по моста веднага беше блокирано. Вследствие на сблъсъка няколко автомобила са паднали от моста във водата. Причината за срутването е корабът „Дали“, който се блъска в опора на мост и губи контрол. В същото време екипажът предупреди властите предварително за възможен сблъсък.

Министърът на транспорта на САЩ Пийт Бутегиг потвърди на 27 март, че шестима души са загинали след срутването на мост в Балтимор. Той добави, че броят на загиналите може да е десетки. На следващия ден, 28 март, телата на двама мъртви бяха намерени в река Патапско близо до мястото на инцидента.

На 29 март стана известно, че изграждането на нов мост на мястото на този, който се срути в Балтимор, Америка, може да отнеме до седем години.

 

Източник: Известия

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!