От САЩ ни готвят психически за нова вълна на COVID с всички атрибути на ужаса

От САЩ вече в прав текст ни обясняват, че се задавала нова епидемия на COVID и, че трябва вече да се готвим.

New York Post публикува материал, в който обяснява, че ръстът със заразените за една седмица е с 55% и това будело „безпокойство“. За по-голяма убедителност в материала се говори за „по-смъртоносен щам, че вирусът не бил изчезнал, а се криел“, т.е. издържан е с всички задължителни изисквания на убеждение, за да се подготви обществеността за масирана медийна атака и внушения за задаващата се опасност.

Естествено са намерили и експерти – професори, доценти и пр., които да кажат, че са особено обезпокоени, че не сме подготвени, „особено за най-лошия сценарий“.

„През май извънредната ситуация с COVID-19 беше официално обявена за прекратена, но според някои представители на медицинската общност коронавирусът все още буди сериозно безпокойство. Последните данни от Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк, публикувани на 2 август, показват, че случаите на COVID са се увеличили с 55% в сравнение с предходната седмица, като средно на ден в щата са регистрирани 824 случая.

Изданието обяснява с особена загриженост, че приетите в болница пациенти с COVID са се увеличили с 22% в сравнение с предходната седмица, което означава повече от 100 приема на ден.

Естествено има и нов щам на вируса: „Междувременно нов вариант, наречен EG 5 или ERIS, се е превърнал в доминиращ щам, който причинява около 17% от случаите на COVID в цялата страна, според ново предупреждение от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.“

Д-р Ашвин Васан, комисар по здравеопазването в Ню Йорк, е обяснил пред изданието, че „добрата новина е, че не виждаме нищо във вируса, което да подсказва, че той става по-преносим или по-смъртоносен. Всъщност това е просто отслабващ имунитет.

„Лекарите предупреждават за нови варианти: „Коронавирусът не е изчезнал никъде – той просто се крие и медиците очакват да се появи нов смъртоносен вариант„, подготвят ни от New York Post и уточняват, че той вече се е разпрострял – „Увеличаването на случаите на COVID-19 не се ограничава само до Ню Йорк. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията регистрираха 8000 хоспитализации в САЩ с COVID-19 за една седмица, което е с 12% повече в сравнение със седмица по-рано.

„Най-плашещото е, че не знаем откъде се е появил този вариант омикрон“, казва Анна Берщайн, доцент по здравеопазване на населението в Медицинския факултет на Нюйоркския университет, като добавя, че внезапно може да се появи още по-смъртоносен вариант.

Тъй като продължават да се появяват нови варианти, експертите по обществено здраве са обезпокоени, че не сме подготвени, особено за най-лошия сценарий.“

Данните на CDC (Център за контрол и превенция на заболяванията) също така показват, че всяка година от началото на пандемията през 2020 г. насам годишният зимен скок на случаите – като този, когато вариантът Omicron предизвика скок на инфекциите през зимата на 2021-22 г. – е последван от по-малко увеличение в средата на лятото.

„Най-страшното за мен е, че не знаем откъде се е появил този вариант [омикрон]“, казва Берщайн и добавя, че без предупреждение може да се появи още по-смъртоносен вариант.

„Това събитие може да се случи по всяко време“, добавя тя. „От тази мисъл ме побиват тръпки по гърба.“

Източник: NYpost

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!