Октай: Присъствието на Пеевски в публичното пространство създава условия да се появят формации като „Величие“

от Лазар Лазаров

Възможно е да се постави на дневен ред разделянето на ПП и ДБ. Такава прогноза направи пред БНР политическият анализатор Осман Октай, след като по-рано Христо Иванов обяви, че подава оставка като лидер на „Да, България“.

„Не оправдавам никого за грешките, които се допуснаха в това коалиционно пространство и особено за влизането във властовите релси с Борисов и Пеевски. Очаквано беше да платят такава висока ценазаяви анализаторът.

„Христо Иванов за втори път катастрофира в опита си да направи съдебна реформа. Както по времето на Реформаторския блок, сега пак допусна същите грешки“, отбеляза той.

От проблемите в ПП-ДБ ще се възползват „тези, които готвят нов политически проект около президента“, счита Октай.

Според него Вотът на ДПС трябва също да се анализира много добре. „Независимо, че засега излизат на втора позиция, също имат голям отлив“, подчерта той.

По думите му ГЕРБ и ДПС много трудно могат да намерят трета формация, която да ги подкрепи в управлението. Слави Трифонов едва ли би рискувал с такъв ход.

Присъствието на Делян Пеевски в публичното пространство създава условия да се появят формации като „Величие“, коментира Октай.

„Тревожно е, че вече няма да има реформа нито в съдебната система, нито в Антикорупционната комисия. Стопира се развитието на страната“, предупреди политическият анализатор.

По-скоро следват предсрочни избори, прогнозира Осман Октай.

Източник: БНР

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!