Организации в Англия се жалят: Провинцията е расистка и доминирана от ценностите на белите

Група големи благотворителни организации за дивата природа в Обединеното кралство се ожалили пред правителството, че селските райони в страната били „расистки“, тъй като в тях преобладавали „културните ценности на белите британци„, пише сайтът Modernity.

„Wildlife and Countryside Link, група от благотворителни организации, чиито членове са RSPCA, WWF и National Trust, изразиха това твърдение и привеждат доказателствата пред парламента относно расизма и неговото влияние върху природата„, съобщава Telegraph.

Все повече местни жители бягат от големите градове, обзети от безбройните проблеми, причинени от „многообразието“ и масовата миграция към Великобритания. Те се преместват в селските райони и това очевидно води до сериозен проблем (за цветнокожите), посочва Modrtnity.

В доклада на благотворителните организации се твърди, че зелените пространства в страната били „доминирани от бели хора“, които са повлияни от „расистко колониално наследство“, което плаши етническите малцинства да ги посещават.

Небелите не можели да се „наслаждават на природата“ поради схващането, че тя била „пространство на белите“, се казва още в доклада.

Културните бариери отразяват факта, че в Обединеното кралство културните ценности на белите британци са залегнали в проектирането и управлението на зелените площи, както и в очакванията на обществото за това как хората трябва да взаимодействат с тях„, се посочва в доклада.

Групите настояват правителството да създаде „правно обвързваща цел за достъп до природата„, за да се справи със „структурния расизъм“.

А пък групата „Мюсюлмански пътешественици“ твърди, че селските райони на Великобритания били неприветливи за малцинствените общности, като хората, които живеят там, очевидно защото искат да избегнат проблемите, които „малцинствените общности“ носят със себе си.

Може би единственият начин британската провинция да се отърве от расисткия си имидж е върху зелени площи да се построят огромни мигрантски многоетажни гета, а настоящите жители да вкусят от „културното обогатяване“, което всичко това носи, заключва Modernity.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!