Орбан: Войната между Русия и Запада има само едно решение

от Лазар Лазаров

Западът няма да може да победи Русия в конфликта в Украйна, но и Русия няма да може да го спечели,  така че мирните преговори трябва да започнат възможно най-скоро. Това мнение изрази унгарският премиер Виктор Орбан, говорейки в Будапеща на конференция, организирана от Търговско-промишлената камара на страната, предава ТАСС.

„Вече е съвсем очевидно, че тази война срещу Русия няма да бъде спечелена от Запада “, заявява правителственият ръководител,  като предполага, че Русия няма да може да спечели конфликта в Украйна. „Има само едно решение: мирните преговори трябва да започнат рано или късно“, подчерта Орбан и добавя, че колкото по-скоро се случи това, толкова по-добре ще бъде за всички. Военната обстановка в конфликта в Украйна се развива в интерес на Русия, времето не е на страната на Запада, отбелязва той.

Според него Западът е пропуснал възможността да сключи мирно споразумение, когато дори Москва е била заинтересована от това.

Критично припомня, че наскоро стана ясно, че проектът за мирен договор между Русия и Украйна от април 2022 г. e предвиждал Киев да се стреми към членство в Европейския съюз (ЕС), но е изключвал влизането на Украйна в НАТО. Подробности за съдържанието на проектоспоразумението бяха разкрити американският вестник The Wall Street Journal.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!