Орбан въстана срещу Брюксел: Няма да ни подчините! Няма да ни разорите и няма да ви позволим да…

Виктор Орбан

Брюксел не е първата „империя“, която иска да подчини Унгария и Будапеща няма да толерира ръководството на Европейския съюз (ЕС) да съсипва европейската икономика, като я въвлича във военни конфликти. Това обяви унгарският премиер Виктор Орбан на 15 март, изнасяйки реч в Унгарския национален музей по повод годишнината от Националноосвободителната революция от 1848-1849 г.

Брюксел не е първата империя, която иска да подчини Унгария. Ние сме горд народ. <…> Няма да им позволим (ръководството на ЕС – бел.ред.) да разоряват фермери, да унищожават средната класа, да разоряват европейските компании, да отнемат правата на нациите, да правят децата ни дългови роби и освен това да влачат цялата Европа във военни конфликти“, цитира Индекс .

Той призова европейците да „възстановят самоуважението си“ и да се изправят срещу несправедливостите на брюкселската система. Унгарският премиер също нарече настоящата година повратна.

По-рано, на 5 март, Орбан по време на годишната среща на посланиците на страната заяви, че западната хегемония е приключила и идва времето за нов световен ред. Според него Западът оказва огромен натиск върху тези държави, включително Унгария, които заемат позиция на защита на суверенитета, тъй като те искат да разделят световната икономика на геополитически блокове.

Преди това, на 17 февруари, унгарският премиер посочи, че Брюксел се нуждае от промени , тъй като политиката на ръководството на ЕС е изключително далеч от интересите на обикновените европейци.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!