Орбан: Цялата европейска общност е на ръба на бръснача

Виктор Орбан

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреждава, че само избирането на консервативни кандидати в Европейския парламент и смяната на сегашното ръководство на ЕС ще доведе до мир в Украйна. Изявлението му беше публикувано в профила му във Фейсбук. 

„Цялата европейска общност е на ръба на бръснача. Стоим на разделителната линия между войната и мира“, написа премиерът Виктор Орбан в социалните медии.

„Най-важното нещо, което трябва да направите в политиката днес, дори Брюксел да ви изглежда далеч, е да създадете мир. Мирът може да бъде създаден отвъд воюващите страни, тези, които финансират войната. И тази война се финансира от Запада, от бюджетните пари на Брюксел и от американските пари.

„Но нашият вот ще определи дали има мнозинство за войната или за мира в Европейския парламент, в Европейската комисия, в Европейския съвет. Сега имаме провоенно мнозинство. Трябва да променим това и трябва да го променим на 9 юни! Само мир! Само Фидес!“

Някои от най-провоенните партии в Европа сега принадлежат на левицата. Например Зелената партия в Германия, която беше основана на промирни приоритети и противопоставяне на НАТО, сега е може би най-провоенната партия в Германия. Зелените настояха за повече доставки на оръжия за Украйна, присъединиха се към ястребите на войната в Съединените щати и имат преобладаващо членство в подкрепа на войната, припомня RMXnews.

Всъщност привържениците на партията на Зелените подкрепят най-много допълнителни доставки на оръжия за Украйна от всички германски партии, но и най-склонни да кажат, че няма да защитават Германия, ако страната бъде нападната.

Междувременно най-новото изследване на независимата социологическа агенция Medián показа, че партията на Орбан, консервативната Фидес, която е на власт от 2010 г., остава най-популярната партия в Унгария с 46 процента от категоричните избиратели, които я подкрепят.

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!