Орбан от Пекин: И за Унгария, и за Европа ще е добре икономическо сътрудничество, а не изолация

Преговори с президента Си. Икономическо сътрудничество вместо изолация: това е унгарският модел.“ Това написа премиерът на Унгария Виктор Орбан в страницата си във Фейсбук. Той е в Пекин по покана на китайския президент, където участва във форума „Един пояс, един път„, информира Magyar nemzet.

Работим за укрепване на унгарско-китайските отношения. Това е добре за Унгария и за европейската икономика„, подчертава в публикацията си Виктор Орбан.

По време на председателството на Си Дзинпин китайско-унгарските отношения се издигнаха до невиждани висоти и това е изключително полезно и полезно за Унгария, посочи премиерът. Той благодари на своя домакин за постоянната и непрекъсната подкрепа, която Си Дзинпин оказва за развитието на двустранните отношения, пише изданието.

Говорейки за инициативата „Един пояс, един път“, Виктор Орбан заяви: Унгария я подкрепя от самото начало.

„Ние сме убедени, че това е инициатива, която ще промени света, ще промени световната икономика и ще я трансформира в такава, която служи за благосъстоянието на повече хора от преди“, каза министър-председателят на Унгария.

Той добави: Китай може да разчита на факта, че независимо от европейските политически дебати, Унгария ще остане част от инициативата и ще търси сътрудничество с Пекин.

Преди това Орбан е имал среща с китайския премиер Ли Цян в неделя.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече