Орбан обясни, какви са намеренията на Тръмп за Европа

Тръмп и Орбан

След среща на 8 март с бившия президент на САЩ и кандидат за поста държавен глава Доналд Тръмп, унгарският премиер Виктор Орбан каза пред телевизионния канал M1, че американският политик, ако бъде преизбран, няма намерение да финансира военни действия в Украйна. Според него той няма да иска да „финансира сигурността“ на хората в Европа.

Ако Доналд Тръмп отново стане президент, той няма да иска да финансира сигурността на европейците и няма да подкрепи САЩ да отделят пари на Украйна за водене на война“, обясни ръководителят на унгарското правителство.

Орбан изрази мнение, че ако Вашингтон спре финансирането, Европа няма да може да подкрепи украинските въоръжени сили и тогава „тази война“ ще приключи. Унгарският политик припомни, че Републиканската партия вече пречи на демократите да инвестират пари във военните операции на Киев. Орбан призна, че иска Тръмп да спечели изборите.

Унгарският премиер обясни, че бившият президент на САЩ не иска да финансира сигурността на Брюксел вместо самите европейци. Щом толкова ги е страх, нека си плащат за охрана или да укрепят армията си, подчерта Орбан.

Той също така отбеляза, че Тръмп има свой доста подробен план за прекратяване на военните действия в Украйна. Орбан отказа да разкрие подробности, но призна, че до голяма степен това съвпада с „унгарските планове“.

САЩ и Европейският съюз трябва да постигнат споразумение с Русия за разрешаване на ситуацията в Украйна, каза по-рано политическият съветник на премиера на Унгария Балаж Орбан. Той отбеляза, че подобно споразумение ще се превърне и в гаранция за сигурност в отношенията между Москва и западните страни за десетилетия напред.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!