Орбан: Немислимото става реалност за Запада. Влизаме в спиралата на войната!

от Лазар Лазаров
Виктор Орбан

Редица западни държави продължават да обсъждат „немислимата“ възможност за изпращане на войски в Украйна, което може да предизвика Трета световна война, заявява унгарският премиер Виктор Орбан, предава ТАСС.

Според унгарския лидер първоначално на Украйна са се доставяли само боеприпаси, след това идват танкове, а сега се обмисля разполагането на сухопътни войски. „Това, което изглеждаше абсурдно и немислимо само преди два месеца, сега се превърна в реалност; това е, което се нарича спиралата на войната“, отбелязва Орбан.

Той предупреждава, че „ако страна от НАТО влезе във военни действия срещу Русия, това ще означава началото на Трета световна война“.

Унгарският премиер подчертава, че гледа на идеята за разполагане на западни войски в Украйна като на шокираща, но въпреки това Брюксел все още се ръководи от „логиката на войната“. Чувствам се така, сякаш съм пристигнал в друга галактика“, признава Орбан в предаването на радио „Kossuth“, което се излъчва от белгийската столица, където в момента се провежда срещата на върха на ЕС.

Той изтъква необходимостта да се спре „военната спирала“, която продължава да излиза извън контрол, и да се спре ескалацията на конфликта в Украйна. „Унгария не е във война с Русия“, подчертава Орбан.

„По един или друг начин трябва да направим завой. За щастие нашето правителство поддържа трезва позиция и ние говорим за прекратяване на огъня и мирни преговори„, подчертава унгарският министър-председател.

Критично припомня, че по-рано Орбан заяви, че е готов да поведе марш към Брюксел и да „окупира“ центъра на Европейския съюз, за да „защити свободата и  суверенитета на Унгария“ преди изборите за Европейски парламент по-късно тази година. 

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!