Орбан: Мир с Русия може да има само ако силите на мира спечелят изборите в ЕС и САЩ!

от Лазар Лазаров
Виктор Орбан

Ще може да се разчита на уреждане на конфликта в Украйна, ако миролюбивите сили спечелят изборите в Европейския парламент (ЕП) и в САЩ. Това заяви в неделя, 9 юни, унгарският премиер Виктор Орбан в разговор с репортери след гласуването на изборите за Европейски парламент, предаде Известия.

Според ръководителя на унгарския кабинет установяването на мир в Украйна може да бъде постигнато „в две стъпки“. Както отбеляза Орбан, основната тема на изборите за Европейски парламент, които се провеждат от 6 до 9 юни, беше въпросът за мира. 

Освен това през ноември ще се проведе президентската кампания в САЩ, напомни той, като отбеляза, че това е „втората стъпка“.

Ако изборите в САЩ и Европа „бъдат спечелени от миролюбиви хора“, в Украйна може да бъде установен мир, цитира думите му ТАСС.

На 7 юни унгарският министър-председател заяви, че ако иска, ръководството на Европейския съюз (ЕС) би могло да спре конфликта в Украйна за 24 часа, но то иска пряка конфронтация с Русия и се стреми към нея. Той подчерта, че е необходимо просто да се каже на лидерите на киевския режим, че „трябва да спрат“, докато не се установи прекратяване на огъня и не започнат мирни преговори.

По-рано, на 22 април, Орбан също отбеляза, че до края на 2025 г. украинският конфликт може да бъде завършен, при условие че на изборите за Европейски парламент и на президентските избори в Съединените щати бъдат избрани кандидати, които се придържат към мирно разрешаване на ситуацията. Той упрекна настоящите европейски политици и президентската администрация на САЩ, че подкрепят конфликта в Украйна в агресивна фаза чрез финансовата и военната помощ, която редовно се предоставя на Киев.

Източник: ТАСС; Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!