Орбан каза, каква е съдбата на Украйна

от Лазар Лазаров

Страните от НАТО не са заплашени от нападение от Русия, но ще бъде по-добре, ако между тях остане буферна зона в Украйна. Tова  заяви унгарският премиер Виктор Орбан в разговор с бившия австрийски канцлер Волфганг Шусел (на поста от 2000 до 2007 г.). , публикуван в новото англоезично списание European Voices и цитиран от унгарските медии, предава ТАСС.

Няма риск от руска атака срещу страна членка на НАТО, подчертава Орбан. Говорейки за Украйна, той също отбелязва, че Москва никога няма да се съгласи на приемането на страната в НАТО, тъй като това ще доближи алианса до границите на Русия.

Унгарският министър-председател предлага да се погледне политическата карта и заяви, че за Украйна, която е близък съсед на Русия, би било идеално да се създаде буферна зона с гаранции за сигурност, защото ако това не се случи, украинците могат да загубят напълно страната си.

Шусел не се съгласява с аргумента на Орбан, като заявява, че Западът трябва незабавно да започне преговори с Украйна за нейното приемане не само в Европейския съюз, но и в НАТО.

Критично припомня, че по-рано Орбан заяви, че  редица западни държави продължават да обсъждат „немислимата“ възможност за изпращане на войски в Украйна, което може да предизвика Трета световна война. По думите му Брюксел все още се ръководи от „логиката на войната“. „Чувствам се така, сякаш съм пристигнал в друга галактика“, отбелязва унгарският лидер.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!