Орбан: Лампедуза показа, че Европа си има работа с армия от нашественици

В понеделник унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви по време на реч пред парламента, че миграционната политика на Европейския съюз се е провалила напълно, за което свидетелства огромната миграционна криза на италианския остров Лампедуза. Той предупреди, че Унгария ще бъде в битка с Брюксел през цялата есен, тъй като ЕС се опитва да наложи задължителни квоти за мигранти в цяла Европа, пише RMX news.

Дебатът между брюкселските бюрократи и Унгария по въпросите на миграцията ще продължи, ще се задълбочи и вероятно ще се разшири през есента„, заяви Орбан. „В края на юни беше прокаран нов пакт за миграцията въпреки протестите на Унгария и Полша. Сега е септември и е ясно, че пактът вече се е провалил. Пристигащите по море на остров Лампедуза вече създават впечатление за истинска армия от нашественици.“

Орбан има предвид Новия пакт на ЕС за миграцията и убежището, който беше приет по противоречив начин по-рано тази година. Той ще създаде механизъм за задължително преместване на мигранти, включително в страни като Унгария и Полша, които в миналото са отхвърляли мигрантските квоти.

„Досега през тази година на южната граница на Унгария са предотвратени 128 000 опита за принудително влизане. Нападенията срещу гранични служители станаха нещо обичайно. Имаше 168 сериозни нападения и много от нашите служители бяха ранени. Насилието от страна на мигрантите се увеличава“, заяви Орбан.

Той също така отбеляза нарастващото използване на огнестрелни оръжия на унгарско-сръбската граница, като заяви: „От три дни насам през нощта се стреля с автоматично оръжие по съвместните сръбско-унгарски патрулни части. Мигрантите преминаха Рубикона и при тези обстоятелства Унгария не може да изпълни исканията на брюкселските бюрократи.“

Въпросът за квотите за мигранти вероятно ще определя отношенията на Унгария с ЕС през следващата година, тъй като напрежението ще нараства. В речта си Орбан нарече исканията на ЕС за мигрантски квоти „безумна идея“.

Брюксел настоява тези мигранти да бъдат допуснати в Унгария. Той настоява да създадем мигрантски лагер, мигрантско гето за хиляди, дори десетки хиляди хора в Унгария. Нещо повече, нека не приемаме само тези, които обсаждат границите ни, но и да вкарваме мигранти от други европейски държави. Те искат да ни наложат тези, от които днес защитаваме южната граница. Тези, които нападат унгарската гранична охрана с насилие и оръжие. Това е безумна идея, която не можем да дори осмислим„.

Орбан разкри нарастващото недоволство, което много консерватори изпитват от посоката на развитие на ЕС при управлението на левите либерали, когато нациите са били примамвани с предимствата на присъединяването към блока, за да се стигне до ситуация на примамка, в която Брюксел изисква все по-голям контрол върху културата, миграцията, външната политика и редица други въпроси, които са пряко свързани със суверенитета на европейските нации.

Когато се присъединихме към Европейския съюз, се говореше за свободно движение на капитали или стоки и за свободно движение на европейци. В нашия договор няма нито една дума за задължително приемане на мигранти, мигрантски квоти или мигрантски гета, а ние не можем да приемем такива неща постфактум. Есента ще бъде трудна, защото хората в Брюксел искат да натъпчат пакта за мигрантите в гърлата ни преди европейските избори догодина. Уважаеми парламентаристи, според правителството ние нямаме нужда от мигрантски квоти, а от ограда и гранична охрана, и нямаме нужда да внасяме проблеми тук, а да внасяме помощ там (в чужди държави извън ЕС).

Унгария е готова да играе по-силна роля в кризисните зони, включително в горещо оспорвания регион Сахел (в Африка), но в Унгария няма да има квоти за мигранти или мигрантски гета. А европейско решение ще има само ако Брюксел разбере и приеме, че само тези, чиито молби са били предварително оценени и на които е било дадено разрешение да влязат на територията на Европейския съюз, ще бъдат допуснати да го направят.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!