Орбан: „Хегемонията на Запада приключи“. Какво следва?

от Лазар Лазаров
Виктор Орбан

Хегемонията на Запада приключи и сега е в ход формирането на нов световен ред. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан по време на годишната среща на унгарските посланици във външното министерство в Будапеща, предава ТАСС.

Според говорителя на Орбан Берталан Хаваси унгарският правителствен ръководител е отбелязал, че „хегемонията на Запада е приключила и никой вече не оспорва това“. „Ражда се нов световен ред и ситуацията трябва постоянно да се оценява и анализира“, предупреждава Орбан унгарските посланици, представляващи страната в нации по света.

Според прессекретаря премиерът е отбелязал опитите на редица политически сили да разделят световната икономика „на геополитически блокове“ и да окажат натиск върху тези страни, които имат суверенна позиция по въпроса, включително Унгария. „Има много малко пространство за маневриране в рамките на един блок, така че е в интерес на Унгария да остане член на Европейския съюз и поради тази причина ще се стремим да укрепваме съюзите си с други суверенни държави“, цитира Хаваси думите на Орбан.

Според информационната агенция MTI по време на срещата унгарският министър-председател е посочил също, че задачата на посланиците е да демонстрират пред целия свят постиженията на Унгария въз основа на икономически факти, вместо да обръщат внимание на евентуални политически различия в мненията с други държави.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!