Орбан безпощаден за фермерските протести и мигрантската криза

от Лазар Лазаров

„Унгарският премиер Виктор Орбан изрази увереността си в способността на неговата управляваща партия да спечели предстоящите избори за Европейски парламент и да забие клин в сърцето на либералните идеолози в Брюксел“, пише в статия RMXNews.

В речта си пред парламентарната група на Фидес-КДНП по време на откриващата сезонна среща в Балатоналмади, Централна Унгария, Орбан подчертава необходимостта от промяна в Брюксел, посочва статията.

„Миграционният пакт влезе в сила в Европа и Унгария ще бъде наказана за неприемането на мигранти“, посочва Орбан пред съпартийци.

Войната не е свършила, Европа е под нарастващ натиск, защото в Америка заради споровете около президентските избори финансовата подкрепа за Украйна ще бъде намалена. Подкрепата за украинците идва с огромна политическа цена. Фермерите се бунтуват в цяла Европа и никой не вярва в победата на украинците„, добавя унгарския лидер.

Останаха ли европейци да вярват, че Русия може да бъде победена? Проучване

Орбан подчертава, че унгарската левица не прави това, което трябва да прави, не представлява Унгария в Брюксел, а Брюксел в Унгария.

В края на речта си унгарският министър-председател прави оценка на предстоящите избори и на предстоящите задачи. Той обобщава, че правителството вече е договорило средствата от ЕС, като отбелязва, че са увеличени заплатите на учителите и възпитателите в детските градини, сключени са споразумения за заплатите, изплатена е увеличената 13-месечна пенсия, увеличени са семейните надбавки и е намалена инфлацията.

Намаляването на цените на комуналните услуги и замразяването на лихвените проценти за семействата и малкия бизнес също са все още в сила, добавя той.

„Можем и ще спечелим изборите за Европейски парламент“, уверява унгарският премиер.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!