Орбан бе посрещнат от Тръмп в имението му. Обяви „добрата новина“

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се срещна с бившият американски президент Доналд Тръмп, който се бори за преизбиране, пише БТА. Двамата са обсъдили „възможностите за мир“ в Украйна, съобщи говорител на Орбан, предаде Ройтерс.

Срещата се е състояла в имението на Тръмп „Мар-а-Лаго“ във Флорида. По думите на говорителя му там е била следващата спирка от „мисията за мир“ на Орбан.

Мирна мисия 5.0 Беше чест да посетя президента в Мар-а-Лаго днес. Обсъдихме начини за постигане на мир. Добрата новина на деня: той ще го разреши!, написа унгарският премиер в своя профил в социалната мрежа Х, бившата Туитър и публикува снимка от срещата с домакина.

КритичноБГ обръща внимание на своите читатели, че на снимката прави впечатление, че Орбан е позициониран умишлено пред скулптура на белоглав орел – символ на американската власт, залегнал и в държавния печат на САЩ. Заради позицията в кадъра, крилете на орела излизат разперени зад гърба му. По протокол, такива снимки не се правят на случаен принцип, а са предварително режисирани, за да постигнат нужното внушение и послание сред широката публика. Това подсилва и поста на Орбан, като вестител на (както той посочва)  „добрата новина на деня“.

Унгарският лидер, който е дългогодишен поддръжник на Тръмп, направи изненадващи посещения в Киев, Москва и Пекин през последните две седмици на обявената от него „мисия за мир“, което разгневи съюзниците от НАТО и лидери от ЕС.

Срещата му в Москва с руския президент Владимир Путин в частност разгневи някои други членове на НАТО, които заявиха, че пътуването легитимира Путин в момент, в който Западът иска да го изолира заради войната му в Украйна. КритичноБГ припомня, че част от тях побързаха да се разграничат от Орбан, че той „не ги представлява“.

Орбан пътува до Киев преди посещението си в Москва, но не сметна за нужно да казва на украинския президент с изтекъл мандат и неясни функции към момента от правна гледна точка Владимир Зеленски за мисията си в Русия.

На срещата си с бившия американски президент, Виктор Орбан вероятно е обсъдил постигнатите неформални договорки в мирната си мисия с руския президент и китайския ръководител. Вероятно е споделил и впечатленията си от украинския президент с изтекъл мандат. Посланието му с „добрата новина от деня“, че Тръмп ще постигне мир, може да означава, че световните ръководители вече имат допирни точки за една следваща категорична мирна политика.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!