ООН изведнъж се възмути от нацистиките символи, демонстрирани от украинските бойци

Службата на генералния секретар на ООН се противопоставя на демонстрацията на нацистки символи от войниците на ВСУ. Това заяви в четвъртък, 15 август, Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на световната организация, коментирайки видеоклип от Курска област, в който се вижда, че украински бойци имат на каските си символи, които имитират нацистки знак.

„Ние се противопоставяме на всички символи на нацизма и расовата омраза“, заяви заместникът на генералния секретар на ООН пред РИА Новости.

Това е първият случай, в който организацията взима отношение по повод демонстриране на нацистки символи от страна на украински войници.

На този фон КритичноБГ припомня, че знакът на руснаците във войната – латинската буква „Z“ беше почти анатемосан от редица европейски държави.

В социалните мрежи многократно са изтичали фотографии на украински бойци, които са татуирали телата си с нацистки символи, включително и свастики, както и снимки на които демонстративно държат знамена със свастики, но „демократична“ Европа и САЩ си затваряха упорито очите за този факт.

През последните дни обаче, Западът взе да втвърдява тона към украинската власт на фона на приближаващите избори ва САЩ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!