Олена Зеленска с нежна усмивка: И при мен спира токът. Чета поезия на свещи. Романтично е

Олена Зеленска

По повод честите спирания на тока в Украйна местна медия зададе въпрос на първата дама на Украйна, съпругата на президента на страната с изтекъл срок Владимир Зеленски. Под съпровода на поносимо тъжна мелодия Олена Зеленска обясни, че е имала такъв проблем с прекъсване на тока в къщата, която споделя със съпруга си. Разказът ѝ е заснет в двора на дома им с Владимир. 

Добрата новина е, че г-жа Зеленска не губи присъствие на духа. Във видеото тя признава, че двамата с Владимир си имат генератор за ток в общото им жилище с просторен двор. Явно обаче им се е паднал не толкова мощен уред за производство на ток, защото той не може да издържи дълго време и се налага вечерите Олена да бъде на тъмно с децата.

Възможно е и домът им да е твърде голям и генераторът да пада бързо, ако трябва да захрани много стаи. Но за това не става и дума в репортажа на медията.

КритичноБГ припомня, че Манол Пейков преди години обяви кампания за набиране на средства за закупуване на генератори за ток за Украйна. Много наши сънародници откликнаха и уредите бяха закупени и изпратени на украинците. За зла беда се оказа, че със закупената от дарените от българите пари техника се върти як алъш-вериш.

Както писа Труд в свое разследване от януари 2023 г., българските генератори се продават като топъл хляб в OLX само за 20 000 гривни, т.е. по-малко от 1000 лева.

Но да оставим несломимия търговски дух на украинската власт и да се върнем на трудностите от живота на семейство Зеленски.

Според първата дама спиранията на тока били добра възможност да прекара време с малчуганите, да чете поезия на свещи или просто да си легне по-рано. „Романтично е“, казва тя с мила и изпълнена с известна демонстративна скромност усмивка първата дама. 

 

 

Все пак се усеща една едва доловима тъга от неудобствата причинени от войната, но не е чак дразнещо.

Прави впечатление, че градината на Олена Зеленска е голяма и посята с райграс. Вероятно войната не е сринала нейния дух и тя има време да ангажира специалисти да се грижат с много любов за тучната поляна.

ВИДЕО С ПЪРВАТА ДАМА МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ В ЛИНКА: ТУК

Източник: Аргументи и факти

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!