Олексей Данилов люто се закани: Ще пратим руския флот на дъното на Черно море

В интервю за испанския национален ежедневник АВС секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексей Данилов люто се закани, че военните на Киев „ще направят така, че руският флот да отиде на дъното на Черно море“, пише Фокус.

Бойни кораби от руския флот

Той увери пред изданието, че украинската оръжейна индустрия работи на пълни обороти, за да произведе снаряди, които може да бъдат използвани и срещу руска територия. Същевременно той подчерта, че „определена част от производството“ на ракети е изнесено извън страната, след като руските сили са атакували едно от съоръженията за сглобяване им.

Това, което мога да ви кажа е, че за съжаление Русия удари мястото, където се сглобяваха тези ракети. Сега изнесохме известна част от производството извън нашата страна“, обясни Данилов пред испанския вестник.

В началото на септември Данилов обяви, че от март 2020 година Украйна е започнала да разработва оръжия, способни да покриват разстояния от хиляди километри. Малко по-рано – на 31 август, президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че военните на Киев са използвали оръжия с голям обсег собствено производство, за да поразят цел на 700 километра. Той обаче не уточни за какъв тип оръжие става дума и каква цел е поразило.

Критично БГ припомня, че дни преди лютите закани на Данилов как щели да пратят флота на Русия на дъното на Черно море Полша заяви, че спира да дава оръжие на Украйна. Днес пък от САЩ предупредиха, че има опасност до седмици парите за Украйна да свършат. 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече