ОФИЦИАЛНО: Мишел Обама каза, дали ще се кандидатира за президент на САЩ

от Лазар Лазаров

На фона на спекулациите, че Демократическата партия ще смени настоящия президент на САЩ и кандидат за такъв, Джо Байдън, преди националния им конгрес през август, офисът на Мишел Обама излезе с изявление, в което категорично отрече, че тя ще се кандидатира за президент, пише Modernity.

Американският телевизионен канал NBC News получи изявление, в което се отбелязва, че „както бившата първа дама Мишел Обама неколкократно е заявявала през годините, тя няма да се кандидатира за президент“.

Кристъл Карсън, директор по комуникациите в офиса на бившата първа дама, добавя „г-жа Обама подкрепя кампанията за преизбиране на президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис.

NBC News отбелязва още, че Мишел Обама планира да помогне на Байдън да бъде преизбран, но ще играе още по-ограничена роля, отколкото през 2020 г.  

Според съобщението кампанията на Байдън планира да използва популярността на Мишел Обама сред избирателите на Демократическата партия, за да увеличи избирателната си активност.

Преди това Мишел Обама заявяви пред Опра Уинфри, че политиката „не е в душата ѝ“ и че няма желание да се кандидатира за президент. 

Спекулациите за това, че тя може да бъде изненадващ кандидат, бяха многобройни, особено след като Обама заявява, че е „ужасена“ от победата на Доналд Тръмп на нови избори, посочва Modernity.

Известно време се залагаше повече на това Обама да спечели президентския пост, отколкото на Джо Байдън, въпреки че тя не е кандидат за президент, припомнят от Modernity.

Колумнистката на „New York Post“ Синди Адамс допълнително подхрани слуховете, като заяви, че според нейни източници Барак Обама е провел анкета сред дарителите с въпроса как биха се почувствали, ако съпругата му бъде кандидат на демократите.

Източници, близки до Тръмп, сред които и бившия кандидат за президент от Републиканската партия Вивек Рамасвами, твърдяха, че демократите се готвят да заменят Джо Байдън с Мишел Обама и че дори няма значение дали тя не иска да се кандидатира, защото няма да има избор по този въпрос.

следвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!